Connect with us

Evenimente

Cummins Inc. își mută întreaga producție din Anglia la Craiova, după Brexit

Primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, a confirmat că …

Published

on

Reprezentanții companiei Cummins Generator Technologies Romania au înștiințat autoritățile locale din Craiova despre decizia conducerii holdingului industrial de a-și reloca în Bănie fabricile din Marea Britanie, după ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană.

 

Primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, a confirmat că există o informare oficială a companiei către municipalitatea craioveană despre intenția de relocare a producției din Marea Britanie.

“Am primit informații oficiale de la firma Cummins că a fost aprobată mutarea fabricilor din Marea Britanie în Craiova. Odată cu Brexit-ul, tot ce înseamnă Cummins Marea Britanie se mută în Craiova. Asta înseamnă la Craiova lucrurile se mișcă, este interes, înseamnă că autoritățile își fac treaba și oamenii nu mai sunt speriați, nu le mai e teamă să intre pe un tărâm cu nisipuri mișcătoare, să nu știe ce se întâmplă de pe o zi pe alta”, a declarat Mihail Genoiu, primarul municipiului Craiova.

De asemenea, edilul a precizat că reprezentanții fabricii de generatorare electrice de la Craiova sunt prezenți la discuții cu liderii companiei din Anglia, în vederea stabilirii detaliilor cu privire la mutarea producției de pe teritoriul britanic în România.

Fabrica Cummins Generator Technologies Romania de la Craiova, înființată în anul 1999 având obiect de activitate producția de generatoare electrice, își desfășoară activitatea în incinta fostei uzine de locomotive Electroputere.

Conform bilanțului financiar depus la Ministerul de Finanțe pentru anul 2016, în fabrică lucrează peste 570 de persoane, iar anul trecut s-a înregistrat un profit de 39.195.113 lei.

Fabrica de la Craiova este parte a companiei Cummins Inc. din statul american Indiana care are în întreaga lume peste 44.000 de angajați, lider global ai producţiei de echipament energetic şi servicii conexe, având reprezentanţe în 160 de ţări.