DE ACTUALITATE

De la 1 august, se reiau zborurile directe între România și Austria

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, în conformitate cu informaţiile comunicate de partea austriacă, autorităţile de la Viena au decis reluarea zborurilor directe între România şi Austria începând cu 1 august, ora 00,00.

Potrivit unui comunicat al MAE, decizia a fost luată în baza reevaluării măsurilor anterioare de suspendare a transportului aerian, inclusiv ca urmare a demersurilor întreprinse de minister, prin intermediul Ambasadei României la Viena, pe lângă autorităţile austriece competente.

Începând cu data de 1 august, companiile aeriene pot opera zboruri directe dinspre România către Austria şi retur. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români consultarea companiilor aeriene, pentru informaţii suplimentare privind programul zborurilor.

MAE reaminteşte că, de pe 27 iulie, accesul cetăţenilor români şi ai statelor membre UE, cu destinaţia Republica Austria, este permis dacă deţin un test biologic molecular negativ pentru SARS-CoV-2/PCR, nu mai vechi de 72 de ore (de la data prelevării), atestat printr-un certificat în limba germană sau engleză. În lipsa acestuia, persoanele respective sunt obligate să se supună, imediat după intrarea în Austria, timp de 10 zile, unei izolări la domiciliu sau într-o locaţie adecvată, ale cărei costuri trebuie suportate de persoana în cauză. În maximum 48 ore, de la intrarea în ţară, aceasta urmează să prezinte autorităţilor responsabile un test biologic molecular, ale cărui costuri le suportă. Dacă testul biologic molecular pentru SARS-CoV-2, efectuat în perioada izolării, este negativ, izolarea instituită, pe perioada celor 10 zile, se suspendă.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: