Connect with us

Regional

„De la Mozart la Saint Saens”

Concertul este susţinut de Violoncelistul ALEXANDRU TOTAN și orchestra simfonică a filarmonicii avându-l la pupitru pe Dirijorul BOGDAN VODĂ.

Published

on

Filarmonica „Ion Dumitrescu” vă invită LUNI 25 IANUARIE 2015, ora 19:00 la Sala Lahovari la concertul simfonic „De la MOZART la SAINT-SAЁNS” susţinut de  Violoncelistul ALEXANDRU TOTAN și orchestra simfonică a filarmonicii avându-l la pupitru pe Dirijorul BOGDAN VODĂ, unde veți putea asculta Uvertura „Răpirea din serai” și Simfonia nr. 39 de Wolfgang Amadeus MOZART încadrând Concertul nr. 1 pentru violoncel și orchestră, op. 33 de Camille SAINT-SAЁNS.

Preţul biletului la acest concert este de 20 de lei, iar elevii, pensionarii, studenţii şi şomerii beneficiază de reducere de 50%, respectiv 10 lei.

Dirijorul  BOGDAN VODĂ

Bogdan Vodă (n. 1972) este muzician român, compozitor, dirijor și profesor, și-a finalizat studiile la U.N.M. din București unde a absolvit compoziția la clasa lui Tiberiu Olah și dirijatul de orchestră la clasa lui Ludovic Bacs. Predă din 1996 în cadrul departamentului de Compoziție disciplinele Armonie, Forme muzicale, Orchestrație, Compoziție ș.a., din 2010 îndrumând și Orchestra Concerto a UNMB.

Activitatea de creație s-a concretizat în lucrări simfonice, precum: „Ses voies incomprehensibles”, Concertul pentru vioară, Voyageurs du Temps, Grosso modo Concerto, Memoires, Requiem pour les vivants, dar și camerale, precum Dualisme, Trei crochiuri (lieduri), Vision parallele – trio, Temps Ottomans, 2 cvartete de coarde etc. Lucrările sale au fost interpretate în SUA, Suedia, Franţa, în cadrul Săptămânii Internaţionale a Muzicii Noi – București și Festivalului Internaţional Meridian. Este membru al Uniunii Compozitorilor din Romania.

Are și o semnificativă carieră dirijorală, alaturi de orchestre filarmonice și de tineret, participând la festivaluri internaționale și turnee de concerte în Franța, Marea Britanie, Spania și Turcia, colaborând cu soliști consacrați, precum Florin Croitoru, Luiza Borac, Daniel Goiţi, Ion Ivan Roncea, Daniel Kientzy, dar şi cu tineri (peste 150) la început de carieră. A dirijat şi înregistrat lucrări în primă audiţie ale unor importanţi compozitori contemporani, precum Costin Miereanu, Doina Rotaru, Cornel Ţăranu, pentru Radio România precum și pe mai multe CD-uri.

Conduce (ca director și dirijor) ansamblurile Altissimo (orchestră de tineret) și ModernArt (ansamblu cameral specializat în muzica modernă).

 

Violoncelistul  ALEXANDRU TOTAN   

S-a născut într-o familie de muzicieni şi a început studiul violoncelului la vârsta de 7 ani cu unchiul său, Dan Totan, care ulterior avea să-i devină profesor la Liceul de artă “George Enescu” din Bucureşti. Şi-a perfecţionat tehnica violoncelistică sub îndrumarea maestrului Aurel Niculescu, lucrând cu acesta aproape doi ani şi jumătate la Bucureşti şi Braşov.

A absolvit Liceul de Muzică “George Enescu” din Bucureşti, în prezent fiind student în anul al III-lea la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, la clasa prof. univ. dr. Marin Cazacu. Este la clasa de muzica de camera conf. univ.dr. Verona Maier.

PREMII OBŢINUTE:

2005: Premiul II la Olimpiada de Muzica (faza naţională)

Premiul I la Concursul National “TimoteiPopovici” de la Sibiu

2006:PremiulII la Olimpiada de Muzică (faza naţională)

2007: Premiul III la Olimpiada de Muzica (faza naţională)

Premiul II la Olimpiada de Muzică (faza naţională)

2008:Premiul II la Olimpiada de Muzică(faza naţională)

Premiul I la Concursul Naţional “TimoteiPopovici” de la Sibiu

2009: Premiul II la Olimpiada de Muzică (faza naţională)

Premiul II la Concursul Naţional “George Georgescu” de la Tulcea, Secţiunea Muzică de Cameră(în formatie de trio)

 2010:  Premiul I, finalist la concursul  “Miniatura Romantica”, Galaţi

Premiul I, finalist la acelasi concurs – Sectiunea Muzica de cameră

2011:  Premiul I, finalist la concursul “MiniaturaRomantica”, Galaţi –

SectiuneaMuzica de camera.

2013:  Premiul I la concursul “Paul Constantinescu”.

2015:  Premiul II la concursul “Drumul spre celebritate”.

                A susţinut diverse recitaluri şi  înregistrări în Bucureşti, solo şi în formaţie de trio, iar în vara anului 2008 a interpretat concertul pt. vioara şi violoncel in Si b Major acompaniat de orchestra Liceului de Muzică “G. Enescu”, dirijata de Bogdan Vodă cu ocazia festivalului EURORCHESTRIES din Franţa. A fost difuzat de asemenea de mai multe ori şi pe postul de radio al Radio Difuziunii Române, în cadrul emisiunii regretatei Rodica Sava.