DE ACTUALITATE

Declaraţie solemnă pentru celebrarea unirii Basarabiei cu ţara mamă

Parlamentul a adoptat o Declaraţie solemnă pentru celebrarea unirii Basarabiei cu România.

Împarte cu prietenii tăi

Parlamentul de la Bucureşti a adoptat, astăzi, o Declaraţie solemnă pentru celebrarea unirii Basarabiei cu ţara mamă, România. Documentul a fost semnat cu prilejul marcării, în plenurile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, a o sută de ani de la Unirea Basarabiei cu România, parafată la 27 martie 1918. După şedinţa solemnă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea a amintit despre planurile guvernului  României de a sprijini Republica Moldova:


Prezent la şedinţa solemnă a legislativului de la Bucureşti, alături de alţi colegi ai săi, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, a subliniat că România este tot mai prezentă peste Prut şi că un referendum privind unirea nu este exclus:

În şedinţa solemnă de astăzi ,consacrată Unirii de acum o sută de ani a Basarabiei cu România, reprezentanţii tuturor partidelor parlamentare care au susţinut discursuri au făcut referire la unitatea de limbă, cultură şi idealuri dintre cetăţenii de pe ambele maluri ale Prutului. O sinteză de Amalia Bojescu:

 

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Prognoza meteo 27 – 28 martie 2018

Vremea se încălzește.

Închide