DE ACTUALITATE

Degustări de dulciuri tradiționale și suc de rodie

Festivalul „Strada Armenească” continua pana duminica cu o „bătaie cu flori” și o „bătaie cu apă”.

Împarte cu prietenii tăi

Festivalul Strada Armenească a debutat in aceasta seara cu mai multe concerte și degustări de dulciuri tradiționale și suc de rodie.

Evenimentul continuă până duminică și include tururi ale unor muzee, o „bătaie cu flori” și o „bătaie cu apă”.

Festivalul se desfășoară pe întreaga durată a weekend-ului, în ansamblul armenesc din Capitală, ce cuprinde Catedrala Armeană, Casa de Cultură Dudian și Strada Armenească. Aceasta din urmă a fost deschisă pietonilor și umplută cu mici standuri, unde vizitatorii pot cumpăra obiecte tradiționale, bijuterii, dulciuri sau cărți. Pe scena principală de pe Strada Armenească vor avea loc concerte, dar și spectacole de teatru.

Zilele de sâmbătă și duminică includ teatru pentru copii, ateliere de scriere în alfabetul armenesc, dar și o „bătaie cu flori” (sâmbătă, la scenă) și o „bătaie cu apă”, aceasta din urmă după liturghia de duminică, în fața Catedralei Armene.

Printre cei care vor cânta la festival, zilele următoare, se numără ansamblul Asteria și Silviana Agyro, Mahala Rai Banda și Harry Tavitian și Cserey Csaba.

Acestor manifestări li se alătură tururi ghidate, organizate gratuit pentru cei ce doresc să cunoască mai bine cartierul armenesc din centrul Bucureștiului, cu personajele din istoria acestei comunități, fapte inedite și chiar superstiții și obiceiuri armenești.

O parte din evenimente sunt proiectate pe un ecran montat pe Bulevardul Carol, lângă gardul curții Catedralei Armenești. Pe acest gard sunt dispuse fotografii mari cu celebrități din lumea întreagă ce aparțin culturii armene, printre care Cher, Steve Jobs și Gari Kasparov.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Angajaţi ai RAAN, în greva foamei!

Alţi o sută de salariaţi protestează.

Închide