DE ACTUALITATE

Delicatese fără pereche din coji de portocală!

Coji de portocala confiate

Împarte cu prietenii tăi

Cojile de portocale arată foarte apetisant, iar aroma lor pur și simplu te poate scoate din minți. De aceea ideea pregătirii unui desert din acestea nu ar trebui să pară o nebunie!

Coji de portocala confiate

         Ingrediente:

  • coji de portocale (4 portocale)
  • 2.5 pahare de zahăr
  • 2 pahare de apă
  • scorțișoară
  •  Preparare
  • 1. Spălați bine cojile. Curățați-le de stratul interior de culoare albă (acesta poate da un gust amar desertului).

    2. Tăiați cojile felii. Puneți-le pentru 2 ore în apă rece.

    3. Turnați într-o cratiță micuță 2 pahare de zahăr, dizolvați zahărul cu 2 pahare de apă și dați la foc amestecând ușor.

    4. Puneți cojile în siropul format și fierbeți aproximativ 30 de minute. Cojile trebuie să fie moi, în caz contrar continuați să le fierbeți.

    5. Acoperiți tava cu hârtie pergament pentru copt. Scoateți cojile din sirop și stoarceți-le de apă un pic, tăvăliți-le prin zahăr și scorțișoară, puneți-le în tavă și dați la cuptor.

    6. Cojile sunt gata după ce s-au uscat bine în cuptor. Puneți-le într-un vas de sticlă, astfel se păstrează cel mai bine. Pe lângă gustul delicios pot fi și un lucru de decor excelent!

    POFTA BUNA!

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Micul pictor mare, la “Casa Simian” din Rm.Vâlcea

Un proiect educațional, derulat de Muzeul Judeţean Vâlcea

Închide