Connect with us

National

Deschiderea anului universitar la Facultatea de Drept Craiova, sub auspicii aniversare și în lumina noilor realități

Published

on

Anul universitar 2019-2020 a fost deschis marți, 1 octombrie, în Aula Magna a Facultății de Drept din Craiova, sub aura aniversării a treizeci de ani de învățământ juridic local.

Festivitatea a început, conform tradiției, cu imnul Gaudeamus Igitur, urmat de cuvântul de început de an al Decanului Facultății de Drept, prof Sevastian Cercel, care le-a urat bun venit noilor studenți și a subliniat dimensiunea aniversară a acestui an, vorbind despre evoluția instituției de-a lungul celor trei decenii de la punerea bazelor educației juridice universitare craiovene, „de la emoțiile și entuziasmul începutului la implicarea consistentă care denotă maturitate și responsabilitate.

Facultatea de Drept din Craiova are, astăzi, o ofertă educațională amplă, profesori dedicați misiunii pe care și-au asumat-o și o bază materială excelentă. Intrați într-un mediu academic pretențios, dar prietenos. Vă urez mult succes și vă asigur că veți avea parte de întreaga noastră deschidere colegială”, le-a transmis Decanul Sevastian Cercel noilor studenți. Acesta a anunțat și evenimentele importante care marchează anul universitar 2019-2020: Conferința Internațională Bienală, care va avea loc în luna noiembrie, și desfășurarea la Craiova a Hexagonului Facultăților de Drept în luna aprilie 2020.

Festivitatea a continuat cu mesajul studentei Cristina Voiculescu, cea dintâi admisă la examenul din acest an, și cu alocuțiuni susținute de notarul public Gheorghe Ciovică, președinte de onoare – Camera Notarilor Publici Craiova,  judecătorul Ionel Grigorie – Curtea de Apel Craiova,  prof. Ion Turculeanu, vicepreședinte UNBR, executorul judecătoresc Dragoș Ivanovici, Camera Executorilor Judecătorești Craiova, și prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănișor, directorul Școlii Doctorale al Facultății de Drept.

Prof. univ. dr. Lucian Săuleanu, Decanul Baroului Dolj, a susținut cursul inaugural cu tema „Activismul juridic, o reinventare necesară”, „izvorâtă din frământări desprinse din viața de zi cu zi, trecute prin filtrul juristului”, invitând auditoriul să reflecteze la provocările realităților cotidiene.