DE ACTUALITATE

Deschiderea proiectului Intermodal CBC la Craiova

Astăzi a avut loc la Craiova Conferința de deschidere a proiectului ” Evaluarea posibilităților de decongestionare a rețelei TEN-T în regiunea transfrontalieră România –Bulgaria prin optimizarea transportului de marfă și pasageri și dezvoltarea unui mecanism comun de îmbunătățire a conexiunilor intermodale”.

Coordonator al proiectului este ” Association of Danube River Municipalities „Danube” (ADRM), Bulgaria  și partener Fundația “Grupul de Inițiativă Ecologică și Dezvoltare Durabilă”, România.

Principalul atu al transportului intermodal este acela că poate oferi posibilitatea expeditorului de a se baza pe un singur furnizor de logistică a transporturilor/ operator de transport care este și singurul responsabil al transportului din momentul recepționării mărfii până în momentul livrării acesteia, ceea ce înlătură riscul împărțirii răspunderii contractuale între mai mulți operatori de transport.

În cazul transportului multimodal internațional, transportul mărfurilor se desfășoară pe baza unui contract de transport multimodal și al unui document unic care însoțește marfa, din țara de origine în țara de destinație, în responsabilitatea unui operator de transport multimodal.

Proiectul are o valoare de 1 428 765,73 Euro și este finanțat în cadrul programului INTERREG V-A Romania-Bulgaria

Conf.univ.dr.ing Cristiana Sîrbu, președinte executiv GIEDD


 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: