DE ACTUALITATE

Descinderi la companii de medicamente, într-un caz legat de dosarul Lucan

Avocatul medicului Lucan spune că…

Împarte cu prietenii tăi

Cazului medicului Mihai Lucan, care pare nesfârşit, i se adăugă de astăzi o nouă filă. Procurorii DIICOT au deschis un nou dosar penal, în rem, adică fără să fie acuzate persoane anume, pentru fapta de luare şi dare de mită,.

Surse apropiate anchetei spun însă că urologul este bănuit că ar fi primit, mascat, sume frumoase de bani de la companii farmaceutice cărora trebuia să le promoveze produsele.

Procurorii DIICOT au descins miercuri la sediile mai multor companii farmaceutice din Bucureşti, de unde au ridicat documente. Potrivit unor surse din anchetă, ei verifică în ce condiţii au fost semnate contracte de sposnorizare cu medicul urolog Mihai Lucan. Există suspiciuni că aceste companii au dat bani pentru promovarea produselor.

Aceleaşi susre spun că, de exemplu, în anii trecuţi, peste noapte au fost înlocuite imunosupresoarele folosite în cadrul Institutului de Urologie şi Transplant din Cluj cu alte imunosupresoare, cantităţile depăşind necesarul.

Deocamdată este vorba de un dosar in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de dare şi luare de mită.

Avocatul medicului Lucan spune că nu ştie de ce dosarul se află la DIICOT şi nu a fost transferat imediat la DNA şi că ”îşi exprimă îngrijorarea faţă de obiectivitatea procurorului” şi consideră că e vorba de “un efort disperat de a mai însăila” o acuzaţie.

 

Sursa: Agerpres

Împarte cu prietenii tăi

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Citește articolul precedent:
Prinţul consort Henrik al Danemarcei a încetat din viaţă

Suferise recent o infecţie la plămâni

Închide