DE ACTUALITATE

Despre tradiția Mărțișorului și Ziua Națională a Bulgariei, la Biblioteca Aman

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova, în parteneriat de Lectoratul de Limbă Bulgară din cadrul Facultății de Litere a Universitatății din Craiova au organizat luni, 5 martie 2018, la Centrul Transfrontalier de Informații și Comunicații Dolj-Vratsa din Craiova, două acțiuni dedicate evenimentelor marcate în luna martie.

Prima acțiune, cu titlul „Obiceiuri și tradiții comune de Mărțișor”, a cuprins o prezentare și expoziție de carte  precum și o expunere a elementelor comune dar și specifice sărbătorii Mărțișorului în Bulgaria și România.

Cea de-a doua acțiune a fost dedicată Zilei Naționale a Bulgariei și s-a intitulat „Rolul României în eliberarea Bulgariei – 3 martie, Ziua Națională a Bulgariei”. Astfel studenți ai facultății de litere au subliniat  conexiunile româno-bulgare anterioare Războiului ruso-româno-turc (1877-1878), dar și contactele și colaborările stabilite între cele două popoare în cadrul războiului care avea să aducă independența, pentru România, și autonomia, pentru Bulgaria.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: