DE ACTUALITATE

Destinatie de Paste: COLIBITA – Mica Elvetie din Ardeal

Oaza de liniște din inima Munților Călimani isi asteapta turistii.

Împarte cu prietenii tăi

Colibița este o oaza de liniște din inima Munților Călimani, în județul Bistrița-Năsăud, care atrage tot mai mulți turiști în ultima vreme, ca un magnet. La cât de frumoase sunt peisajele, nici nu este de mirare faptul că multe familii aleg să-și petreacă vacantele la Colibița.

Priveliștea pe care o oferă lacul de acumulare Colibița și împrejurimile sale îi determină pe toți turiștii să se întoarcă și a doua sau a treia oară acolo. Pe lângă lacul de acumulare, rezervațiile peisagistice Stâncile Tătarului și Cheile Bistriței Ardelene, cu frumoasa Cascadă a Diavolului, precum și rezervația naturală Tăul Zânelor, sunt locuri care strălucesc prin naturalețea lor și care merită să fie admirate de aproape.

dsc_6985Norocul turiștilor este faptul că în ultimii ani localnicii au oferit locuri de cazare, s-au construit numeroase case de vacanță, dar și pensiuni în zonă. În plus, există și un resort de patru stele unde pot fi găzduiți turiștii de departe.

Colibița se află la o aruncătură de băț de municipiul Bistrița, la o distanță de doar 44 de kilometri. Accesul în localitatea „minune” se poate face relativ simplu, din intersecția de la Prundu Bârgăului a drumului național 17 cu drumul Județean 173A fiind de parcus mai departe nu mai puțin de 18 kilometri până la lacul de acumulare.

Lacul Colibiţa este un lac artificial de acumulare, având o suprafaţă de 270 ha şi o lungime de 13 km. Şi ca orice lucru creat de om, care schimbă făgaşul şi temeiul firii şi a oamenilor, naşte istorii şi legende. Povesti pe care le puteti afla de la localnici, daca alegeti sa vizitati acest colt de Rai.

 

Sursa: reperemaramuresene.ro

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Cristian Ghinea – propus pentru functia de Ministru al Fondurilor Europene

Cristian Ghinea este actual consilier de stat pe afaceri europene în Cancelaria Guvernului.

Închide