DE ACTUALITATE

Râmnicu Vâlcea. Dezinsecţie cu avionul


Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a alocat aproximativ 240.000 lei pentru efectuarea dezinsecţiei în oraş, în acest an operaţiunea urmând să se facă cu ajutorul unui avion, au informat, miercuri, reprezentanţii instituţiei.

Dezinsecţia se va derula în două serii, în lunile aprilie – mai şi în iunie – iulie, o componentă importantă a contractului pentru aceste servicii urmând să fie deparazitarea, pentru combaterea căpuşelor din spaţiile verzi din oraş.

Suprafaţa contractată totală este de 1.856 de hectare, pe o suprafaţă de aproximativ 260 de hectare (luciu de apă, terenuri mlăştinoase şi maluri de apă) urmând să se realizeze servicii de larvicidare, iar procedura se va efectua cu aeronave speciale, autorizate pentru acest gen de lucrări. Fiecare misiune de zbor din cele două programate va dura aproximativ o săptămână, zborurile efectuându-se dimineaţa şi seara, numai pe timp favorabil, fără vânt sau precipitaţii.

Suplimentar, se vor efectua şi servicii de dezinsecţie la nivelul solului pe spaţiile verzi aparţinând domeniului public, respectiv parcurile, scuarurile şi locurile de agrement, totalizând 561.000 metri pătraţi, tot aici efectuându-se şi operaţiuni de deparazitare ce vor avea ca scop principal eliminarea căpuşelor.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Start Up Nation: LUXURYIMOB, un portal pentru oamenii de afaceri care caută proprietăți scumpe sau oferte exclusiviste de turism

Închide