DE ACTUALITATE

Din 6 octombrie, capitala Franței închide barurile, sălile de sport și piscinele

Se vor închide barurile, în restaurante se vor aplica restricții, iar, în universități, asistența va fi restrânsă la jumătate – anunță autoritățile de la Paris, relatează EFE. Capitala franceză şi trei departamente învecinate au fost declarate în stare de alertă maximă, ca urmare a nivelului ridicat al incidenţei pandemiei şi a presiunii exercitate asupra spitalelor.

„Epidemia avansează rapid, trebuie să o frânăm acum, înainte ca sistemul sanitar să fie copleşit”, a declarat prefectul Poliţiei Parisului. Nivelul de alertă maximă a fost decretat deoarece rata de incidenţă a noului coronavirus, în regiunea Paris, este de 260 de contagieri la 100.000 de locuitori, iar 36 la sută dintre paturile de la terapie intensivă, în spitalele din zonă, sunt ocupate cu pacienţi bolnavi de COVID-19. De asemenea, în regiunea Paris există 203 focare de contagiere cu COVID-19.

Măsurile anunţate includ închiderea totală a barurilor, restricții în restaurante, restrângerea prezenței fizice în universități, cu 50 la sută, deşi autorităţile recunosc că studenţii nu se contagiază în sălile de cursuri, ci prin contacte sociale. Se închid, de asemenea, sălile de sport şi piscinele (cu excepţia activităţilor şcolare), se interzic orice activităţi desfăşurate în corturi, iar nunţile se vor limita strict la ceremonia de uniune, fără petrecere ulterioară.

%d blogeri au apreciat: