DE ACTUALITATE

Din Stejari (Gorj) la Royal College of Music (Londra)

Admisă la una dintre cele mai importante universităţi de muzică din Europa

Împarte cu prietenii tăi

Soprana Daniela Popescu (17 ani) va studia canto la una dintre cele mai importante universităţi de muzică din Europa. La audiţiile pentru admitere, eleva de la Colegiul „Dinu Lipatti” din Capitală i-a fascinat pe membrii juriului care au examinat-o, aceştia oferindu-i pe loc o bursă de studii.

Soprana Daniela Popescu, în vârstă de 17 ani, din comuna Stejari, judeţul Gorj, este elevă în clasa a XII-a la Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” din Bucureşti, iar în urmă cu puţin timp, a fost admisă cu bursă la una dintre cele mai importante universităţi de muzică din Europa, Royal College of Music din Londra. În ultima zi din luna noiembrie, Daniela a susţinut admiterea la renumita instituţie de învăţământ, iar juriul, uimit de calităţile vocale ale adolescentei, a dat imediat răspunsul privind acceptarea ei ca bursieră, în condiţiile în care rezultatele oficiale sunt anunţate după 15 decembrie.

Tânăra provine dintr-o familie modestă. Mama ei este asistentă medicală, iar tatăl – şomer. Cu toate acestea, părinţii au susţinut-o mereu pentru a-şi urma visul.

Tânăra artistă a participat în acest an la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale, unde a avut rezultate remarcabile.

La Olimpiada Naţională de Interpretare Vocală, Instrumentală şi Studii Teoretice Muzicale de la Iaşi a câştigat premiul I şi premiul de excelenţă, iar la Concursul Naţional „Victor Giuleanu” de la Bucureşti a obţinut marele premiu. Acelaşi trofeu l-a primit şi la un concurs internaţional desfăşurat la Galaţi.

Daniela a mai fost răsplătită cu premiul I la concursurile naţionale de la Tulcea şi Iaşi. În anul 2012, Daniela a fost numită solista Orchestrei de cameră „Lyra Gorjului“. La unul dintre spectacolele susţinute de ea au asistat şi muzicologi din Bucureşti, care au îndrumat-o să urmeze un liceu de muzică din Capitală.

Daniela a început de când era foarte mică să cânte în curtea casei sale melodii de muzică populară şi de muzică clasică, pe care le-a învăţat singură, de la radio. A participat la mai multe festivaluri de muzică populară desfăşurate în comunele din judeţul Gorj şi s-a clasat pe primele locuri, fără o pregătire specială, cu toate că a concurat cu elevi ai Şcolii Populare de Artă. Părinţii i-au fost printre primii îndrumători, tatăl ei cântând la mai multe instrumente.

În clasa a VI-a, Daniela s-a înscris la Şcoala Populară de Artă, la cursul de pian clasic, condus de către profesorul Aurel Popescu, cel care a descoperit, alături de Viorel Gârbaciu, fostul director al instituţiei, talentul imens al Danielei Popescu.

Primul ei model în muzică a fost renumita soprană Sarah Brightman.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: adevarul.ro

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
O, brad frumos!…

15 controale, peste 30 de persoane legitimate

Închide