DE ACTUALITATE

Doi alpinişti din Craiova, rătăciţi în Masivul Retezat

Doi alpinişti din Craiova au plecat, în urmă cu mai bine de 24 de ore, pe un traseu din Munţii Retezat, fără să aibă cu ei telefoane mobile, iar colegii lor i-au apelat pe salvamontişti pentru a-i găsi, însă vremea rea îi împiedică pe salvatorii din Hunedoara să urce mai sus de Pereţii Bucuriei.

Salvamontiştii hunedoreni sunt nevoiți să rămână într-o cabană din Retezat până se îmbunătăţeşte vremea şi vor avea vizibilitatea necesară pentru a-i căuta pe doi alpinişti.

Viscolul şi pericolul de avalanşă existent în masivul Retezat ţine echipa de căutare în cabana Genţiana, situată la 1.670 metri altitudine.

Şeful Salvamont Hunedoara susţine că cel mai probabil cei doi alpinişti au fost surprinşi de vremea nefavorabilă şi nu s-au mai putut întoarce la Genţiana şi speră că s-au refugiat la Bucura.

În masivul Retezat ninge şi viscoleşte, iar vântul suflă cu aproape 100 de kilometri la oră. Căutările celor doi alpinişti vor fi reluate în momentul în care vremea va permite echipei de salvare să înainteze.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: mediafax.ro

%d blogeri au apreciat: