DE ACTUALITATE

Dolj. Acțiune pentru creșterea siguranței în școli

În cursul zilei de ieri, 5 martie, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au desfășurat o acțiune al cărei scop principal a fost creșterea siguranței în incinta și în zona unităților școlare.

La activitățile au participat polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale și prevenirea criminalității.

Astfel, polițiștii au verificat 180 de unități de învățământ din județ, inclusiv din perspectiva respectării prevederilor din domeniul sistemelor de securitate.

De asemenea, polițiștii au controlat 190 de unități de alimentație publică existente în zona adiacentă a școlilor și au depistat 65 de elevi care absentau de la cursuri.

Polițiștii au desfășurat activități și la orele de curs, cu atât mai mult cu cât anul acesta se desfăşoară a V-a ediţie a programului naţional de educaţie „Şcoala Siguranţei Tedi”, iniţiat de Maspex Romania în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Poliţia Română.

Astfel, elevilor le-au fost adresate recomandări pentru prevenirea victimizării acestora, vizând: siguranța rutieră, în mediul on-line, siguranța acasă, la școală și la joacă.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 106 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 36.000 de lei.

Polițiștii au constatat și infracțiuni pe parcursul desfășurării activităților. Exemple:

-În urma controlului desfășurat la un magazin situat în apropierea unei scoli din Calopăr, polițiștii au găsit 4 pachete de țigări, care nu aveau aplicate timbre de marcaj fiscal. Țigările au fost indisponibilizate de polițiști, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de contrabandă cu țigări.

-Polițiștii au depistat un minor de 15 ani, din Bistreț, aflat în abandon școlar, care a pătruns fără drept în incinta unei școli din localitate. În cauză, s-a luat măsura sancționării contravenționale.

-5 elevi de clasa a X-a și a XII-a, din cadrul unui liceu din Craiova, au fost depistați pe o stradă din apropierea unității de învățământ, în timp ce absentau de la ore. Elevii au fost conduși în instituția de învățământ, unde au fost prezentați conducerii, aceștia revenind la orele de curs.

%d blogeri au apreciat: