DE ACTUALITATE

Doua zile de canicula

 Meteorologii avertizează că astăzi şi mâine canicula va afecta aproape toată ţara. Izolat vor fi 37 de grade în Lunca Dunării, iar indicele de confort termic va atinge şi depăşi pragul critic, de 80 de unităţi, în multe regiuni din ţară. Cu mai multe informaţii, Alina Şerban, meteorologul de serviciu de la Administraţia Naţională de Meteorologie:


Medicii recomandă evitarea activităţilor care presupun efort fizic, în perioadele caniculare, în special între orele 11 şi 18. De asemenea, trebuie să ne ferim din calea curentului generat de aparatele de aer condiţionat, având grijă ca diferenţa de temperatură între interior şi exterior să fie de maximum 6 grade. Medicul de familie Sandra Alexiu vine şi cu alte recomandări:

Autorităţile avertizează că în perioadele caniculare creşte şi riscul apariţiei de toxiinfecţii alimentare şi recomandă cumpărarea alimentelor numai din spaţii autorizate şi păstrarea lor la temperaturi şi în condiţii adecvate. Consumatorii pot sesiza autorităţile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor asupra oricăror abateri din domeniul siguranţei alimentelor, apelând gratuit numarul de telefon – 0800 826 787.

%d blogeri au apreciat: