DE ACTUALITATE

Drumul expres Craiova – Piteşti

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc şi directorul general CNAIR au fost prezenţi pe şantierul drumului expres Craiova – Piteşti. Alături de cei doi oficiali a fost prezent Ian Pearson, preşedintele Ford România.

În cadrul vizitei de lucru au avut loc întâlniri cu constructorii celor două tronsoane ale drumului expres, ocazie ce a permis acestora să prezinte ultimele evoluţii referitor la acest obiectiv de infrastructură.

Ministrul Răzvan Cuc a remarcat eforturile depuse de constructori pentru scurtarea perioadei de proiectare la cele două tronsoane ale Drumului Expres Craiova – Piteşti.

„Astăzi, domnul Ian Pearson, preşedintele Ford România, a răspuns invitaţiei mele şi am verificat împreună stadiul de realizare al Drumului expres Craiova – Piteşti. După cum am mai precizat şi cu ocazia vizitelor la alte obiective de infrastructură, suntem în situaţia în care nu ne mai permitem niciun fel de întârzieri, nicio extindere a termenelor de realizare a lucrărilor la astfel de obiective. La acest obiectiv avem antreprenori care până în prezent au dat dovadă de seriozitate: faptul că au scurtat perioada pentru proiectare spune multe despre ei. De aceea avem toate elementele să credem că acest drum expres va fi gata înainte de termen. Vom răspunde astfel dorinţei românilor dar şi investitorilor străini. Domnul Pearson a participat la aceste discuţii şi toate aspectele au fost clarificate. Ceea ce noi am promis că vom realiza, sigur vom face şi prin astfel de vizite mă voi asigura că lucrurile merg în direcţia bună”, a declarat Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor. 

Contractele pentru tronsoanele Drumului expres Craiova – Piteşti au fost semnate în luna decembrie 2018. Conform contractului, perioada de proiectare era de 12 luni, iar cea de execuţie de 24 de luni, pentru fiecare tronson.

Pentru Tronsonul 2, care va fi construit în proximitatea localităţilor Balş şi Slatina, Proiectul Tehnic a fost aprobat încă din luna februarie 2019, deci cu 10 luni mai devreme decât termenul contractual. În prezent sunt în curs de finalizare documentele necesare aprobării Hotărârii de Guvern de expropriere, pentru ca amplasamentul şantierului să poată fi predat constructorului.

În plus, Constructorul a primit autorizaţii de construcţie pe acele sectoare pe care terenurile sunt în proprietatea statului, încă din data de 21 mai 2019, respectiv 28 iunie 2019. În cazul Tronsonului 1, perioada de proiectare a fost devansată, iar Proiectul Tehnic a fost aprobat în luna mai 2019. Şi aici perioada de proiectare a fost redusă cu 6 luni, ceea ce a permis începerea mai devreme a unor lucrări pregătitoare.

De asemenea, constructorul a primit încă din data de 22 mai 2019 autorizaţie de construcţie pe anumite sectoare pe care lucrează şi în acest moment. Şi aici, terenurile pe care se lucrează sunt în proprietate publică. 

Această activitate va duce şi aici la reducerea termenului de execuţie şi, implicit, la finalizarea mai devreme a tronsonului. Pentru fluidizarea circulaţiei în zona Balş, CNAIR va implementa un sistem de semaforizare inteligent care va fi finalizat în 20 iulie 2019.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
IPJ Dolj. Infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere

Închide