DE ACTUALITATE

Dublă lansare de carte la TNC

Au apărut primele două volume din colecția „Biblioteca Revistei SpectActor”, a Teatrului Național din Craiova: ”Oglinda timpului – o istorie contemporană în interviuri a TNC (2007-2020)”, de Nicolae Coande și ”Profeții noi și vechi despre teatru (Cronici de SpectActor)”, de Marius Dobrin. Cele două cărți fac parte din proiectul cultural „TNC 170 – teatru din trei secole”, dedicat aniversării Naționalului craiovean. Fotografiile reproduse din spectacole, precum și cele ale actorilor, sunt realizate de Albert Dobrin, Florin Chirea, Constantin Pădureanu, Nicu Dan Gelep, Cristian Floriganță.

”Oglinda timpului” este o carte de dialoguri cu actori, regizori și oameni de teatru, care au colaborat, în ultimii 14 ani, cu Teatrul Național din  Craiova. Sunt peste 70 de dialoguri și interviuri cu personalități ale teatrului românesc și internațional, grupate în patru secțiuni. Al doilea volum, ”Profeții noi și vechi despre teatru (Cronici de SpectActor)” cuprinde cronicile spectacolelor craiovene, din aceeași perioadă, publicate de Marius Dobrin în revista „SpectActor”, dar și în revista „Mozaicul” sau pe site-ul „LiterNet”.

Miercuri, 7 octombrie, de la ora 17.00, va avea loc lansarea celor volume, în foaierul Teatrului Național Marin Sorescu din Craiova.

%d blogeri au apreciat: