DE ACTUALITATE

După caniculă, vijelii și grindină

De la ora 18.00!

Împarte cu prietenii tăi

Codul roșu de caniculă expiră astăzi, însă valul de căldură va persista și mâine în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, unde disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat.

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o nouă avertizare de cod portocaliu potrivit căreia în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța și îndeosebi în zona joasă a județului Mehedinți, precum și în municipiul București, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 36 și 39 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va fi de 82…84 de unități. În nordul Olteniei, Munteniei și al Dobrogei va fi cod galben, temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 și 36 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități.

În regiunile sudice, în după-amiaza zilei de marţi (8 august), local disconfortul termic va fi ridicat și, îndeosebi în Lunca Dunării, maximele termice vor mai atinge 35…37 de grade.

În schimb, regiunile vestice, nordice, centrale și nord-estice și zonele de deal și de munte vor fi din această seară, de la ora 18.00 și până marți, la ora 6.00, sub cod galben de instabilitate atmosferică. Vor fi vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină, iar cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp şi izolat 40…50 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi și  în sudul și sud-estul țării, mai ales mâine seară şi în noaptea de luni spre marți.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
România. Deficit în comerţul cu produse agroalimentare

S-a adâncit la 620,20 milioane de euro

Închide