DE ACTUALITATE

Elena Udrea aşteaptă astăzi sentinţa în dosarul „Gala Bute”

Procurorii au solicitat pedeapsa maximă!

Împarte cu prietenii tăi

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sunt aşteptaţi să se pronunţe luni, în dosarul „Gala Bute”, în care fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, este acuzată de abuz în serviciu şi luare de mită, procurorii solicitând pedeapsă cu închisoarea orientată spre limita maximă.

Dacă magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor da luni o decizie, aceasta nu este definitivă.

Procurorii DNA au cerut, la ultimul termen al procesului, pedeapsă cu închisoare orientată spre limita maximă pentru fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, în dosarul „Gala Bute” în care aceasta e acuzată de abuz în serviciu şi luare de mită.

Tot închisoare au cerut procurorii şi pentru fostul ministru Ion Ariton, dar şi pentru fostul preşedinte al Federaţiei de Box, Rudel Obreja, Tudor Breazu şi fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu.

Fostul ministru Ion Ariton a spus, în ultimul cuvânt în faţa judecătorilor instanţei supreme, că sponsorizările s-au făcut corect.

În ceea ce-l priveşte pe Gheorghe Nastasia, fostul secretar general în MDRT, Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroagă, care au făcut cu toţii acord de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au cerut ca pedepsele să fie reduse cu o treime.

La data de 21 aprilie 2015, Elena Udrea a fost trimisă în judecată, în dosarul „Gala Bute”, în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului omonim de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

Alături de Udrea, au fost trimişi în judecată fostul ministru Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Gheorghe Nastasia, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroagă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: mediafax.ro

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Expoziție națională la Târgu-Jiu

Miercuri, 15 martie 2017, ora 17.00

Închide