DE ACTUALITATE

Elevi din Caracal, în practică agricolă la fermele din Loiret

Ferme pentru cultura mare şi ferme pomicole

Împarte cu prietenii tăi

Cinci elevi ai Liceului Agricol „Dimitrie Petrescu” din Caracal au efectuat, în perioada 04 – 29 iulie 2018, un stagiu de practică agricolă la fermele din Departamentul Loiret.

Elevii au fost cazaţi la familii ce deţin ferme premiate pentru activitatea agricolă derulată la nivelul departamentului francez: ferme pentru cultura mare şi ferme pomicole.

Camera Agricolă Loiret le-a asigurat copiilor participarea la cursuri teoretice de formare tehnică, susţinute de experţii şi consultanţii instituţiei şi la activităţi agricole de sezon, la fermele unde au fost găzduiţi ocupându-se de recoltarea şi comercializarea fructelor în pieţele locale, recoltarea grâului, monitorizarea sistemelor de irigaţii etc.

Pe lângă programul intens de cursuri şi activităţi practice, pe parcursul perioadei stagiului, elevii români, împreună cu membrii familiilor care i-au găzduit, au găsit timp şi pentru plimbări prin împrejurimi, întreaga zonă fiind una dintre cele mai frumoase din Franţa, datorită diversităţii biologice şi bogăţiei istorice şi culturale.

Este al doilea an când elevii caracaleni, ei înşişi provenind din familii de agricultori şi având dorinţa de a continua activitatea părinţilor în acest domeniu, au ocazia să cunoască în profunzime agricultura franceză, caracterizată prin ferme de tip familial, o extrem de bună funcţionare a asociaţiilor de producători şi numeroase facilităţi acordate tinerilor fermieri.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Caravana TIFF, la Târgu-Jiu (audio)

Două filme de excepție

Închide