DE ACTUALITATE

Elevii au învăţat cum pot fi localizaţi prin aplicaţia Apel 112

Peste 5.000 de elevi din 40 de judeţe din ţară au participat la lecţiile deschise susţinute de specialiştii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS). Timp de trei săptămâni, copiii au aflat cât de importantă este instalarea aplicaţiei pentru telefoane mobile „Apel 112” şi cum se utilizează responsabil numărul unic de urgenţă 112.

Acţiunile de informare desfăşurate în unităţile de învăţământ fac parte dintr-o amplă campanie de promovare a aplicaţiei dezvoltate de STS, destinată localizării în timp real a victimelor unor situaţii de urgenţă sau evenimente care pun în pericol viaţa, proprietatea şi mediu.

Campania derulată la nivel naţional vizează informarea tinerei generaţii asupra utilităţii aplicaţiei „Apel 112”, astfel încât cei mici să se familiarizeze cu mijloacele prin care pot cere ajutor atunci când se află în dificultate.

Totodată, având în vedere necesitatea reducerii numărului de apeluri non-urgente la 112, specialiştii STS vor continua acţiunile proactive atât în rândul copiilor, cât şi în rândul adulţilor pentru a conştientiza că numărul unic de urgenţă trebuie utilizat corect, responsabil şi doar în cazuri reale de urgenţă.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: