DE ACTUALITATE

Elevii şi preşcolarii vor fi liberi și vineri

Şi Ministerul Sănătăţii a anunţat suspendarea cursurilor în şcoli

Împarte cu prietenii tăi

Elevii din toată ţara nu vor face cursuri pe 25 ianuarie. Măsura a fost luată de conducerea Ministerului Educaţiei. În ordinul emis de minister, se arată că pe 25 ianuarie se suspendă cursurile din toate unităţile de învăţământ preuniversitar din România. „Suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei şcolare, până la sfârşitul semestrului, respectiv al anului şcolar, stabilite de consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ şi comunicate Ministerului Educaţei Naţionale”, se arată în ordinul semnat de ministrul Ecaterina Andronescu.

Şi Ministerul Sănătăţii a anunţat suspendarea cursurilor în şcoli, din cauza gripei.

„Conform raportărilor INSP, săptămâna 14 – 20 ianuarie 2019 a avut un caracter epidemic, la fel că şi săptămâna anterioară acesteia. Numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% faţă de nivelul aşteptat. Conform specialiştilor, dacă şi cea de a treia săptămâna consecutiv îşi va menţine caracterul epidemic, va fi declarată epidemia de gripă. Ministerul Sănătăţii a informat astăzi Ministerul Educaţiei Naţionale despre situaţia privind evoluţia infecţiilor gripale şi despre oportunitatea unei măsuri suplimentare de prevenire a îmbolnăvirilor cu gripă, care constă în suspendarea cursurilor şcolare pentru dată de 25 ianuarie 2019”, se arată într-un comunicat de presă emis de Ministerul Sănătăţii.

Măsura vine după ce ieri, conducerea Ministerului Educaţiei a transmis în teritoriu că în fiecare unitate de învăţământ trebuie să se facă triajul epidemiologic al preşcolarilor şi elevilor, înainte de începerea orelor de curs.

În aceste condiţii, preşcolarii şi elevii beneficiază de patru zile libere, dat fiind faptul că 24 ianuarie este zi liberă prin lege.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Gripa a făcut încă două victime

Închide