DE ACTUALITATE

Evoluţia infecţiilor cu West Nile

4 decese în Olt și 2 în Dolj

Împarte cu prietenii tăi

Conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, de la debutul sezonului 2018 până în prezent, au fost înregistrate 268 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecţia cu virus West Nile, fiind înregistrate 38 de decese la pacienţi cu co-morbidităţi.

În Bucureşti s-au înregistrat 10 decese, 5 in judetul Bihor, 4 în judeţul Iaşi, 4 în judeţul Olt. Un număr de 2 decese au fost consemnate în fiecare din judeţele Constanţa, Dolj şi Suceava şi câte 1 deces în judetele Alba, Brăila, Botoşani, Covasna, Calarasi, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova şi Teleorman.

În ultima săptămână au fost confirmate 12 de cazuri noi de meningită/meningo-encefalită cu virus West Nile.

Având în vedere că transmiterea virusului West Nile se face prin mai multe specii de ţânţari atât în mediul urban cât şi în cel rural, pentru perioada următoare, odată cu răcirea vremii, se aşteaptă o scădere a cazurilor de îmbolnăvire.

Cu toate acestea, specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii recomandă populaţiei să ia în continuare măsurile necesare pentru evitarea infectării cu virusul West Nile, pentru care nu exista vaccin sau tratament antiviral specific. Printre acestea, reamintim mjloacele de protecţie fizică a populaţiei pentru evitarea expunerii la înţepăturile ţânţarilor, precum protecţia mecanică a tegumentelor, folosirea substanţelor repelente, plase de protecţie la ferestre.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
DIICOT. Doi jurnaliști puşi sub acuzare    

Pentru deţinere şi consum de droguri

Închide