DE ACTUALITATE

Expoziție „Gabrielle Chanel, fashion manifesto”, la Paris

Muzeul de Modă Galliera Palais din Paris a deschis prima retrospectivă franceză, intitulată „Gabrielle Chanel, fashion manifesto”. Expoziția îi este dedicată creatoarei de modă, care a revoluționat felul în care s-a îmbrăcat lumea în secolul al XX-lea și a schimbat cursul istoriei, în ceea ce privește moda feminină.

Karl Lagerfeld a preluat conducerea creativă a casei de modă Chanel, după moartea lui Coco, și a transformat brandul într-o afacere de peste 100 de miliarde de dolari. Din anii ’80 și până astăzi, imaginea Chanel a devenit omonimă cu stilul lui, însă identitatea casei de modă franceze s-a schimbat major față de vremurile lui Coco.

Expoziția Muzeului Galliera explorează drumul parcurs de Chanel, de la începuturile modeste, perioada celui de-al doilea război mondial și până la răbdarea și minuțiozitatea din anii ’60, când a introdus elemente din cultura britanică sau cea rusească în stilul chic, stilul Chanel.

Expoziția a fost deschisă pentru presă și VIP-uri, începând de ieri, și va fi disponibilă pentru public în perioada 1 octombrie 2020 – 14 martie 2021.

%d blogeri au apreciat: