DE ACTUALITATE

Facebook anunță noi termeni de utilizare care trebuie acceptați de utilizatori

Totodată, Facebook şi toate celelalte companii care intră în contact cu informaţii personale ale clienţilor din Uniunea Europeană trebuie să ..

Împarte cu prietenii tăi

Facebook a anunţat miercuri că va revizui termenii de utilizare care trebuie acceptaţi de utilizatori pentru a folosi reţeaua de socializare, pentru a adăuga mai multe referiri la protejarea datelor personale, astfel încât să respecte legislaţia europeană mai strictă.

Compania a anunţat că va publica proiectele de revizuire a două documente care sunt aplicate la nivel mondial, termenii de utilizare a serviciului şi politica Facebook referitoare la date şi că aşteaptă reacţii la acestea, înainte de a le adopta definitiv.

Versiunile actualizate nu vor solicita noi drepturi de colectare, utilizare sau transferare a datelor şi nu vor afecta setările referitoare la confidenţialitate pe care oamenii le folosesc în conturile lor de Facebook, a spus Rob Sherman, director adjunct pentru probleme de confidenţialitate, într-un interviu. „Scopul este să oferim oamenilor mai multe detalii”, a spus Sherman.

Proiectul de document referitor la confidenţialitatea datelor are peste 4.000 de cuvinte, fiind cu circa 50% mai lung faţă de cel existent.

Compania care operează cea mai mare reţea de socializare din lume a fost implicată într-o serie de scandaluri care au redus încrederea utilizatorilor, clienţilor de publicitate, parlamentarilor şi investitorilor.

Facebook a recunoscut în martie că informaţiile personale a peste 50 de milioane de utilizatori au ajuns în mod incorect în posesia firmei de consultanţă politică Cambridge Analytica, care a lucrat la campania electorală a preşedintelui Donald Trump, în 2016, însă numărul a fost actualizat recent la 87 de milioane de utilizatori.

Totodată, Facebook şi toate celelalte companii care intră în contact cu informaţii personale ale clienţilor din Uniunea Europeană trebuie să respecte o lege care va intra în vigoare luna viitoare, care va introduce noi măsuri de protecţie a datelor. Nerespectarea noii legi, cunoscută sub numele de Reglementări Generale de Protecţie a Datelor (GDPR), poate duce la o amendă de până la 4% din veniturile anuale.

sursa: digi24.ro

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
A strâns cinci milioane de euro pentru copii bolnavi. Povestea remarcabilă a unui tânăr din Botoşani

Totul s-a derulat transparent, prin intermediul unui site ...

Închide