DE ACTUALITATE

Federația AGROSTAR cere scutirea de la plata impozitului pe norme de venit pentru producția valorificată prin/către cooperativa agricolă

Federația Națională a Sindicatelor din Agricultură, Alimentație, Tutun, Domenii și Servicii Conexe  AGROSTAR,  solicită  ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, analizarea în regim de urgență și identificarea posibilităților de scutire de la „plata impozitului pe norme de venit în cazul persoanelor fizice, respectiv persoană fizică, persoană fizică autorizată, întreprindere individuală, întreprindere familială, pentru producția valorificată prin/către cooperativă agricolă”.

Această scutire este prevăzută în art. 76 lit. a^3 din Legea cooperației agricole nr. 566/2004, cu modificările și completările ulterioare.

AGROSTAR susține că această măsură este de natură să încurajeze asocierea fermierilor în cooperative, dar și să aducă la bugetul de stat taxe și impozite ca urmare a faptului că producția este comercializată printr-o formă asociativă, și nu prin diferite ”piețe și târguri” în cadrul cărora se comercializează fără să fie fiscalizată.

Prin comunicatul trimis, Federația AGROSTAR  consideră că ministrul de resort, Petre Daea, ar trebui să se implice urgent în rezolvarea acestei probleme cu atât mai mult cu cât, fiscalitatea este unul dintre obiectivele ministerului, potrivit prevederilor Art. 1 alin. 5 lit. lit. d din HG 30/2017 privind organizarea şi funcționarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale .

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: