DE ACTUALITATE

Fermierii vor depune la APIA o singură Cerere de Plată

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, în conformitate cu prevederile OMADR nr.69/ 2019, în perioada 01 martie – 15 mai 2019, la Centrele judeţene/ locale APIA şi al Centrul Municipiului Bucureşti, se vor depune Cererile Unice de Plată în cadrul Campaniei 2019. 

Fermierii vor depune la APIA o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă aceştia utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe!

Cererile se vor depune la Centrele judeţene APIA în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren agricol şi la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol.

Arendatorul, concedentul, locatorul şi/ sau comodantul nu beneficiază de plăţi pentru terenul/ animalele arendat (e), concesionat (e) închiriat (e) şi /sau împrumutate spre folosinţă. 

România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, beneficiază de fonduri europene, prin aplicarea schemelor de plăţi/ măsurilor de sprijin/ ajutoarelor naţionale tranzitorii. ca mecanisme de susţinere a producătorilor agricoli, respectiv: 
– Schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS), plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, plata pentru tinerii fermieri, plata pentru micii fermieri, schema de sprijin cuplat în sectorul vegetal si zootehnic. 
– Măsurile compensatorii de dezvoltare rurală: Măsura 10 – Agro-mediu şi climă, Măsura 11 – Agricultura ecologică, Măsura 13 – Plăţi pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau alte constrângeri specifice (PNDR 2014-2020).
– Ajutoarele naţionale tranzitorii (ANT) care se acordă în sectorul vegetal şi zootehnic.

Pentru a utiliza eficient timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea Cererilor în Campania 2019, rugăm fermierii să se prezinte la data şi ora la care sunt programaţi conform INVITATIEI primite.

În ce priveşte numărul de fermieri ce vor fi controlaţi pe teren în anul 2019, având în vedere rezultatele controalelor din anul 2018, APIA preconizează o scădere a acestora. Acest număr este variabil şi depinde în mare măsura de numărul de scheme solicitate de fermieri şi de riscuri.

Pe fluxul de selectare la control, fermierii care au modificări ale cererilor de sprijin faţă de anul anterior pot fi selectaţi la control şi în anul curent cu o probabilitate mai mare faţă de cei care nu au modificări ale cererilor unice de plată.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Candidaţii pentru primul post de procuror-şef european vor fi audiaţi, marţi, la Bruxelles

Închide