DE ACTUALITATE

Festival naţional de folclor la Caracal

„De dor de primăvară”, ediţia a XIV-a

Împarte cu prietenii tăi

Timp de două zile (miercuri, 18 aprile şi joi, 19 aprilie , începând cu orele 18.00 ), 30 de concurenţi înscrişi în concurs din diferite zone ale ţării vor evolua în cadrul festivalului de folclor pe scena Teatrului Naţional  din Caracal, pentru a obţine trofeul ediţiei a XIV-a a Festivalului Naţional de Folclor „De Dor de Primăvară”.

Organizatorul Festivalului, Centrul Cultural municipal Caracal „Radu Şerban”, a invitat în recital interpreţi de marcă ai folclorului românesc: Mariana Ionescu Căpitănescu,  Ileana Lăceanu, Constantin Lătăreţu, Nineta Popa, Cătălin Pandurescu, Ingrid Boengiu. 

Orchestraţia muzicală este asigurată de Orchestra Centrului Cultural Municipal „Radu Şerban” Caracal, condusă de maestrul Daniel Voicu .

Ediţia a XIV-a a Festivalului Naţional de Folclor „De Dor de Primăvară” de la Caracal va fi dedicată  şi se va desfăşura sub semnul „Centenarului  Marii Uniri”.

Festivalul de folclor „De dor de primăvară” a fost iniţiat în anul 2005, în parteneriat cu Radio România Craiova, pe două secţiuni: solist vocal şi solist instrumentist de muzică populară, adresându-se copiilor şi tinerilor  din învăţământul gimnazial şi liceal cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani. La primele ediţii ale festivalului au participat concurenţi din Caracal şi din localităţile învecinate, ulterior zona de adresabilitate s-a extins şi pentru concurenţii din alte judeţe ale ţării.

Împarte cu prietenii tăi

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Citește articolul precedent:
Numărul de locuri finanţate de stat din unele universităţi va fi mai mic (audio)

Cifrele de şcolarizare sunt preliminare

Închide