DE ACTUALITATE

Festivalul Internaţional „George Enescu” (audio)

În direct, pe Radio România Cultural şi Radio România Muzical

Împarte cu prietenii tăi

Cea de-a 23-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu a început asearã: Orchestra Filarmonicã din Londra, Corul Filarmonicii George Enescu și Corul de Copii Radio au prezentat versiunea concertantã cu proiecții multimedia a operei „Oedip”, scrisã de marele compozitor român. Celebrul dirijor Vladimir Iurowski, directorul artistic al festivalului, s-a aflat la pupitrul ansamblului londonez. Dorina Călin face cronica spectacolului care a deschis cel mai mare eveniment cultural al anului în România:


Orchestra Naţională Radio urcă, în această seară, pe scena neconvenţională a Pieţei Festivalului George Enescu, sub bagheta dirijorului Cristian Oroşanu şi avându-l ca solist pe violonistul ceh Roman Patočka.

În seria „Mari orchestre ale lumii”, la Sala Palatului se întoarce, astăzi, Orchestra Filarmonică din Londra, condusă de dirijorul Vladimir Jurowski, care a deschis, aseară, a 23-a ediţie a festivalului. De această dată, prestigioştii artişti vor prezenta opere de Wagner, Berg şi Şostakovici.

Concertul va fi transmis, în direct, de la ora 19:30, pe posturile Radio România Cultural şi Radio România Muzical.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Cod galben în 24 de județe

Averse torențiale, vijelii și căderi de grindină

Închide