DE ACTUALITATE

Festivalul „Mihai Viteazul”, în Centrul Vechi al Craiovei

Peste 100 de artiști din toată țara vor da viață unei pagini de istorie în centrul Craiovei.

Festivalul „Mihai Viteazul”, aflat la  cea de-a VII-a ediție, debutează la sfârșitul acestei săptămâni și le propune craiovenilor un program de manifestări dintre cele mai diverse, menite toate să reconstituie atmosfera medievală din timpului marelui voievod.

În centrul manifestărilor va sta, și de această dată, figura domnitorului Mihai Viteazul, care va fi omagiat într-un mod special.

Sâmbătă, în deschiderea festivalului, autoritățile organizează o ceremonie militară cu depunere de coroane de flori la statuia acestuia, din Piața „Mihai Viteazul”. 

Ediția de anul acesta a festivalului va include spectacole de muzică și teatru, ateliere, expoziții de arme, jonglerii, meșteșuguri medievale. Punctul culminant va fi parada costumelor, care se va desfășura sâmbătă, de la ora 18.00. Purtând costume de epocă, participanții vor porni într-un circuit spectaculos din Piața ”Mihai Viteazul” – strada „Unirii” – Centrul Vechi – Piața „Frații Buzești”, fiind acompaniați de instrumentiști, jongleuri și animatori.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Serviciile de dezinfecţie şi dezinsecţie prin licitație

Închide