DE ACTUALITATE

Festivalul „Plaiul meu natal” de la Ujgorod si-a desemnat castigatorii

Vineri seară, la ora 18.00, a avut loc la Ujgorod, în vestul Ucrainei, ceremonia de decernare a premiilor celei de-a 17-a ediții a festivalului concurs Plaiul meu natal, destinat producțiilor de radio și televiziune pentru minoritățile naționale.

La secțiunea radio au intrat în concurs 43 de producții din România, Ungaria, Ucraina, Slovenia, Slovacia și Serbia. La secțiunea tv au fost în concurs 71 de producții din România, Ungaria, Ucraina, Slovenia, Slovacia, Austria și Serbia.

20150911_184141
Premiul întâi a fost acordat emisiunii Chemarea lui Dumnezeu, realizată la Compania regională de stat de televiziune și radiodifuziune din Odessa. Pe locul al doilea s-a clasat emisiunea Ruga svabilor din Deta, realizată de Astrid Weisz de la redacția emisiunilor în limba germană de la Radio România Timișoara. Premiul al treilea a fost căștigat de Radio Novisad cu producția Casatorie mixta.
20150911_183918Juriul a fost format din profesioniști ai radiourilor și televiziunilor din România, Slovacia, Ucraina și Ungaria și profesori de jurnalism de la Universitatea din Ujgorod. La secțiunea radio, România a fost reprezentată de reprezentantul SRR, managerul Radio Romania Timișoara, Mihai Anghel.

De-a lungul timpului, Radio România a câștigat mai multe premii la Festivalul de la Ujgorod cu emisiuni realizate de reprezentanți ai studiourilor regionale din Cluj, Constanța, Craiova, Reșița, Târgu Mureș, Timișoara. Anul acesta Radio România a intrat în competiție cu 3 producții.

 

 

%d blogeri au apreciat: