DE ACTUALITATE

Filarmonica Pitești își deschide noua stagiune

Filarmonica Piteşti iși deschide noua stagiune joi, 17 septembrie 2015, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, cu un concert sim­fonic Ceaikovski.  Marele compozitor este omagiat de instituţie, cu ocazia împlinirii a 175 de ani de la naştere.

Orchestra simfonică, dirijorul Tiberiu Oprea şi violonistul Ştefan  Horváth vor interpreta două lucrări celebre ale lui Piotr Ilici Ceaikovski: Concertul pentru vioară şi orchestră în Re major şi Simfonia nr. 5 în mi minor.

horvath

Absolvent al mai multor instituţii de prestigiu, precum Conservatorul Naţional Superior din Lyon, Universitatea de Muzică Bucureşti, Conservatorul din Freiburg, violonistul Ştefan Horváth concertează pentru prima dată la Filarmonica Piteşti. De-a lungul carierei sale, talentul i-a fost răsplătit cu numeroase premii internaţionale în diverse concursuri, precum „GeorgeE­nescu“ sau „Jeunesses Musica­les“. Între 1996 – 2000 a fost   concertmaestru al orchestrei „Philharmonie der Nationen” din Hamburg. Ca solist, Horváth a colaborat cu filarmonicile din Cluj-Napoca, Oradea, Tîrgu Mureş, dar și cu Orchestra Naţională Radio.

tiberiu oprea

Tiberiu O­prea, dirijor al Filarmonicii Piteşti, este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, la clasa maestrului Ludovic Bács. Pe Tiberiu Oprea îl recomandă nu numai colaborările cu artiști instrumentiști renumiți (Valentin Gheorghiu, Cristina Anghelescu, Alexandru Tomescu, Horia Mihail, Horia Maxim, Mihai Ungureanu, André Parfenov din Germania), ci și concertele dirijate în care au evoluat artişti de marcă, printre care se numără Felicia Filip, Pompeiu Hărăşteanu, Mediana Vlad, Alfredo Pascu, Florin Georgescu sau Claudia Măru-Hanghiuc.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: