DE ACTUALITATE

Filmul „Maria, Regina României”, proiectat în cinematografe din întreaga țară

În cinematografele din România este proiectată, începând de ieri, pelicula „Maria, Regina României”, în regia lui Alexis Sweet Cahill.

Bazat pe fapte reale, filmul redă un moment istoric crucial din anul 1919 – Conferința de Pace de la Paris. Distribuția este internațională, iar rolul Reginei Maria este interpretat de Roxana Lupu. Filmările au avut loc în România şi în Franța, și au fost recreate zone din Calea Victoriei, Gara de Nord, Gare de Lyon, sau Place Vendôme, așa cum arătau ele în 1919.

Coscenarist al filmului, colega noastră Denise Theodoru: „A fost un punct de pornire jurnalul Reginei Maria, dar cea mai puternică documentare am făcut-o în presa vremii, poate și pentru că eu sunt jurnalist și atunci am vrut să văd ce se întâmpla exact în presă și am constatat cu încântare că, deși nu erau mijloacele tehnologice de acum, știrile zburau cu o viteză formidabilă și ceea ce făcea Regina la Paris, să spunem, la ora 12:00, apărea în ziarele de seară la București. Filmul prezintă viața Reginei Maria de la sfârșitul lui ianuarie 1919 până la începutul lui mai, care a rămas emblematică pentru efortul diplomatic al Reginei Maria”.

RADOR 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: