DE ACTUALITATE

Focul lui Sumedru, asta seara, la Bran!

O veche tradiție românească va fi reinviata, in aceasta seara, pe Platoul „Inima Reginei”.

Împarte cu prietenii tăi

Focul lui Sumedru, o tradiție veche de peste 2.000, va fi reinviata astazi de locuitorii din Bran și turiștii prezenți în zonă, care se vor aduna in aceasta seara pe Platoul „Inima Reginei”, la poalele Castelului Bran, în jurul Focului lui Sumedru. Aici se va desfășura un spectacol folcloric.

„Și când lemnul va fi să ardă pentru a marca moartea și renașterea în speranța unor recolte bogate, iar copiii vor sări peste jăratec pentru a fi sănătoși tot anul, vinul fiert și produsele tradiționale vor întregi o seară de neuitat”, asta promit in acest an, organizatorii evenimentului.

Tinerii care vor să se căsătorească în decursul anului viitor trebuie și ei să sară peste foc, iar femeile împart cu această ocazie nuci, mere, struguri și prune uscate. La finalul ritualului participanții pleacă acasă cu câte un tăciune, pe care-l aruncă în livadă în speranța unor recolte bogate în anul care vine.

O superstiție a ajunului Sfântului Dumitru spune că dacă în această noapte oile se culcă grămadă, atunci va fi iarnă grea, iar dacă oile vor dormi răsfirate, atunci se așteaptă o iarnă blândă.

 

Sursa: Agerpres

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Cele mai BUNE tratamente naturiste împotriva arsurilor la stomac

Pentru a scapa de aceste senzații specialistii in nutitie ne recomanda câteva dintre cele mai eficiente remedii.

Închide