DE ACTUALITATE

FOTO: Transferul de autoritate al militarilor polonezi aflați în misiune la Craiova

(FOTO) Vineri, 12 ianuarie, începând cu orele 11.00, la sediul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” a avut loc ceremonia prilejuită de transferul de autoritate ale contingentelor militare din Polonia, rotația I și rotația a-II-a.

Împarte cu prietenii tăi

Vineri, 12 ianuarie, începând cu orele 11.00, la sediul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” a avut loc ceremonia prilejuită de transferul de autoritate ale contingentelor militare din Polonia, rotația I și rotația a-II-a. Contingentul polonez este parte componentă a iniţiativei comune, având misiunea de a contribui la asigurarea prezenţei consolidate în Sud-Estul Alianţei, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia din 2016. Contingentul polonez este afiliat Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, iar durata unei rotații în România pentru fiecare contingent este de aproximativ şase luni.

La acest eveniment au participat oficialităţi din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, reprezentanţi ai Comandamentului Operaţional al Forţelor Armate Poloneze şi ai administraţiei publice locale.

Polonia participă cu un contingent format din 225 de militari şi 47 de mijloace tehnice în compunerea Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab” din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, materializând astfel angajamentele asumate de către România și Polonia în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia din anul 2016.

Militarii polonezi se vor instrui în comun cu militarii Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, în cadrul prezenţei aliate întărite pe flancul  estic al Alianței (tailored Forward Presence).

Galerie Foto:

 

Împarte cu prietenii tăi

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Citește articolul precedent:
Ziua Națională a Culturii

Expoziția va fi organizată în Galeria ...

Închide