DE ACTUALITATE

(Fotoreportaj) Costumul Mariei Tanase la Muzeul Olteniei

Unul dintre cele mai frumoase costume de scenă ce au aparținând MARIEI TĂNASE este expus pana pe 28 februarie la Secția de Etnografie a Casa “Băniei”.

Împarte cu prietenii tăi

Unul dintre cele mai frumoase costume de scenă ce au aparținând MARIEI TĂNASE este expus pana pe 28 februarie la Secția de Etnografie a Casa “Băniei”. Costumul popular, datat de la sfârșitul de secol XIX – început de secol XX, a fost purtat de Maria Tănase pe marile scene din România și străinătate, și este compus din ie, vâlnic din catifea și brâu.

 

 

Ciupagul este țesut din borangic învărgat, cu vergi albastre, având dispus pe întreaga suprafață decor floral, cusut cu arnici negru și paiete. Brâul din catifea grena este decorat cu șiruri de mărgele albastre și verzi pe margini.
Secția de Etnografie a Muzeului Olteniei Craiova deține o impresionantă colecție de obiecte care au aparținut celebrei interprete Maria Tănase, supranumită de Nicolae Iorga „pasărea măiastră a cântecului românesc”.
Întreaga colecție cuprinde 1300 de obiecte, printre care documente, fotografii, scrisori, tablouri, alte obiecte personale.

Irinel Cănureci, muzeograf in cadrul Sectiei de Etnografie a Muzeului Olteniei:


 

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Douăzeci şi şapte de comune fără energie electrică din cauza unor avarii

Închide