DE ACTUALITATE

Franța a acuzat astăzi Turcia că a trimis mercenari sirieni să lupte alături de forțele azere în conflictul din Nagorno-Karabakh

Franța a acuzat astăzi Turcia că a trimis mercenari sirieni să lupte alături de forțele azere în conflictul din Nagorno-Karabakh și a transmis că lucrează împreună cu Federația Rusă pentru a obține un acord de încetare a focului în regiune, transmite Reuters.

Franța prezidează, alături de Statele Unite și Rusia, așa-numitul grup de la Minsk, format de OSCE în 1992 pentru a găsi o reglementare pașnică a conflictului din Nagorno-Karabakh.

Situația în zona enclavei s-a deteriorat în urmă cu 4 zile, luptele înregistrate începând de atunci fiind cele mai violente din ultimii 26 de ani.

Nagorno-Karabkh face, oficial, parte din Azerbaidjan, însă nu se mai află sub controlul autorităților de la Baku de la sfârșitul anilor ’80 când a izbucnit un război care a fost „înghețat” în 1994..

Enclava este sprijinită de Armenia, care are un acord de securitate cu Federația Rusă, în timp ce Azerbaidjanul are o relație apropiată cu Turcia, care a anunțat că este gata să își ofere sprijinul.

%d blogeri au apreciat: