DE ACTUALITATE

Franța: Parizienii au părăsit capitala, sufocând mijloacele de transport

Franța a intrat în carantină totală. Situaţie excepţională pe şoselele din regiunea pariziană, unde se înregistrau, joi seara, 700 km de blocaje rutiere, în momentul în care premierul Jean Castex detalia măsurile de carantină, care a intrat în vigoare, vineri, 30 octombrie, la ora 00 :00.

 De teama carantinei, mii de oameni au părăsit Parisul, îndreptându-se către alte zone de țară, unde speră să poată suporta mai ușor perioada de închidere. La ieșirea din oraș, s-au format cozi uriașe de mașini, gările și autogările fiind sufocate.

Pe de altă parte, câteva sute de persoane au ieșit pe străzile metropolei pentru a protesta față de reîntoarcerea la carantină; magazinele au fost luate cu asalt.

În Franța, au fost anunțate aproape 48.000 de noi cazuri, în 24 de ore. În urmă cu două zile, președintele Emmanuel Macron a anunțat carantină totală, începând cu data de 30 octombrie. Afacerile non-esențiale vor fi închise, dar școlile vor rămâne deschise timp de patru săptămâni. Oamenii vor avea voie să iasă din casă pentru achiziționarea de bunuri esenţiale, să meargă la medic sau să facă o oră de mişcare, în aer liber, pe zi.

Amenda pentru încălcarea interdicţiilor este de 135 de euro, iar suma creşte, în funcţie de numărul de abateri.

%d blogeri au apreciat: