DE ACTUALITATE

Gheorghe Dincă va fi testat cu poligraful şi supus unei expertize psihiatrice

Procurorul Cristian Popescu, cel care s-a ocupat de cazul Caracal la începutul investigaţiei, a fost suspendat din magistratură pentru că nu a autorizat intrarea poliţiştilor în locuinţa suspectului Gheorghe Dincă înainte de ora 6 dimineaţa.

El este cercetat disciplinar pentru neglijenţă gravă de Inspecţia Judiciară, care a anunţat că va verifica şi modul în care au fost soluţionate dosarele la Parchetul de pe lângă Judecătoria din Caracal de la începutul anului trecut.

Între timp, trei procurori din structura centrală a DIICOT se ocupă acum de ancheta dispariţiei celor două fete, sub coordonarea procurorului-şef Felix Bănilă, după ce acesta a dispus preluarea dosarului de la Craiova. El a invocat complexitatea cauzei, mediatizarea excesivă şi resursele tehnice şi umane necesare aflării adevărului. 

Gheorghe Dincă, suspectul în acest caz, a fost supus ieri unui control medical, după ce s-a plâns că a fost agresat de poliţişti. De asemenea, el a fost audiat din nou la sediul DIICOT din Capitală.

Astăzi, bărbatul va fi testat cu poligraful şi ar urma să fie supus unei expertize psihiatrice. 
Tot astăzi, sunt aşteptate şi rezultatele legiştilor privind provenienţa rămăşiţelor umane din curtea acestuia.

%d blogeri au apreciat: