DE ACTUALITATE

Grevă de avertisment la Metrorex (audio)

Sindicaliştii au în plan şi o grevă generală, începând de luni

Împarte cu prietenii tăi

Metroul nu a circulat în această dimineaţă până la ora 6.00. Angajaţii de la Metrorex au fost într-o grevă de avertisment, după ce negocierile pe care le-au avut în ultimele zile cu Administraţia societăţii au eşuat. Principala revendicare ţine de mărirea salariilor cu 42 la sută, în vreme ce conducerea Metrorex a oferit un plus salarial de 18 la sută. După cum ne-a declarat liderul de sindicat Ion Rădoi, actualul ministru al Transporturilor, ar fi principalul vinovat de eşuarea negocierilor:


De cealaltă parte, ministrul Transporturilor a spus ieri că greva de la metroul bucureştean este pentru conservarea privilegiilor pe care de mai bine de 15 ani le au comercianţii din staţii. Lucian Şova a amintit totodată că angajaţii de la metrou au avut creşteri salariale constante în ultimii 4 ani, dintre care ultima – de 21 la sută – în 2017. „O mărire ca cea pe care o vor astăzi sindicaliştii s-ar resimţi automat în preţul cartelelor de acces la metrou”, a mai spus ministrul Transporturilor:

Sindicaliştii au în plan şi o grevă generală, începând de luni 19 noiembrie, când spun că peste 500.000 de călători vor fi afectaţi.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Vremea, astăzi, în Oltenia (audio)

Ploi slabe. Lapoviță și ninsoare, la munte

Închide