DE ACTUALITATE

Gripa aviară la granița cu România

Agenţia pentru Siguranţa Alimentelor din Bulgaria (BFSA) a raportat noi cazuri de păsări infectate cu virusul H5N8 la o fermă privată din satul Kosovo, lângă oraşul Vidin, la graniţa cu România, transmit BTA şi Reuters preluate de Agerpres.

Toţi puii, fazanii şi porumbeii din fermă vor fi sacrificaţi pentru a preveni extinderea virusului gripei aviare, care a fost confirmat de testele de laborator. Au fost activate toate măsurile ce se impun, a precizat BFSA. Instituţia a descoperit că la ferma din Kosovo lipsesc câteva păsări.

Descoperirea acestor noi focare vine după ce, recent, autorităţile veterinare au anunţat că au sacrificat peste 100.000 de pui şi peste 16.000 de raţe în urma descoperirii virusului gripei aviare  la o fermă de raţe şi una de pui din sudul Bulgariei.

Până acum nu există cazuri semnalate de transmitere a virusului gripei aviare de la păsări la oameni însă descoperirea unor astfel de focare a impus demararea unor campanii de sacrificare, iar fermierilor li s-a ordonat să ţină păsările închise.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor (OIE) a solicitat celor 180 de state membre, printre care se numără şi România, să sporească măsurile de biosecuritate la ferme, pieţe şi în comerţul cu păsări, pentru a limita răspândirea gripei aviare.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Primul termen în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, amânat

Închide