DE ACTUALITATE

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat atentatele din Sri-Lanka, soldate cu 320 de morţi şi 500 de răniţi

Ancheta, care se desfăşoară cu sprijinul poliţiei federale americane şi al unei echipe Interpol, a mai arătat că doi fraţi musulmani sri-lankezi au fost printre bărbaţii kamikaze.

Peste 20 de suspecţi au fost arestaţi până acum, iar la originea băii de sânge s-ar afla şi o mişcare islamistă locală. Astăzi a fost zi de doliu naţional în acest stat insular din Asia de Sud în memoria victimelor, iar starea de urgenţă decretată de autorităţi a impus şi interdicţii de circulaţie.

Autorităţile mai precizează că, la originea băii de sânge, s-ar afla o mişcare islamistă locală. A fost cel mai sângeros atentat la adresa minorităţii creştine din Sri Lanka şi primul episod de violenţă de la încetarea războiului civil, în urmă cu 10 ani. În Sri Lanka, este stare de urgenţă.

Pe de altă parte, grupul de elevi de la un liceu din Iaşi, aflat într-un schimb de experienţă în Sri Lanka, a revenit astăzi în siguranţă în România, informează Ministerul Afacerilor Externe.  Tinerii au beneficiat de sprijinul Ambasadei României la Colombo şi al Consulatului Onorific la Kandy, apoi de cel al ambasadei ţării noastre la Doha.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Vremea, 23/24 aprilie, în Oltenia (audio)

Închide