DE ACTUALITATE

Guvernul grec este îngrijorat de creşterea numărului de imigranţi sosiţi pe insulele din Marea Egee

Guvernul grec este îngrijorat de creşterea numărului de imigranţi sosiţi pe insulele din Marea Egee în ultimele săptămâni şi îi cere viitoarei Comisii Europene să aibă în vedere o împărţire mai echitabilă a poverii pe care o presupune primirea acestora. Corespondenta noastră, Mihaela Lamprinidou, relatează:

Brexitul, Iranul, Hong Kong-ul şi 5G-ul sunt câteva dintre temele discutate ieri de premierul britanic, Boris Johnson, şi consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, aflat în vizită la Londra.

Acesta din urmă a declarat, la finalul întâlnirii, că Marea Britanie va fi ‘în prima linie’ pentru un acord comercial cu Statele Unite, în contextul în care Londra are mari speranţe de a încheia un acord de liber-schimb ambiţios cu Washingtonul după Brexit, prevăzut să aibă loc pe 31 octombrie.

Ulterior, premierul britanic a avut şi o convorbire telefonică cu preşedintele american Donald Trump, care a spus, apoi, că este nerăbdător să se întâlnească personal cu Boris Johnson, într-un viitor apropiat. 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: