DE ACTUALITATE

Guvernul își angajează răspunderea pe trei proiecte de lege (audio)

Guvernul a decis să-şi asume răspunderea în Parlament pe trei proiecte de lege. Două dintre ele se referă la amânarea pensionării anticipate a magistraţilor şi la abrogarea Ordonanţei privind transportul intrajudeţean, pentru a asigura astfel transportul copiilor la şcoală. Un alt proeict pentru care executivul urmează să apeleze la procedura asumării răspunderii este cel privind stabilirea plafoanelor bugetare, lege în baza căreia va fi definitivat proiectul bugetului de stat pe anul viitor. Subiectul a fost discutat în şedinţa executivului de ieri şi ulterior proiectul a fost pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului de Finanţe. Prevede că deficitul bugetar în 2020 nu va fi mai mare de 3,6 din Produsul Intern Brut, iar în 2021 nu va depăşi 3,34 la sută. Constanţa Comănici a citit documentul şi are detalii:

Constanța Comănici

Sedinţa de guvern de ieri a avut, în premieră, două părţi. A fost suspendată câteva ore, perioadă în care premierul Ludovic Orban, împreună cu o parte dintre membrii cabinetului, au participat la o dezbatere, organizată de Confederaţia Patronală Concordia, despre priorităţile şi perspectivele economice ale anului viitor. Ulterior, guvernul a discutat în primă lectură un alt proiect de lege pentru care ar urma să-şi asume răspunderea în cel mult 10 zile. Este vorba despre cel privind abrogarea unor prevederi din Ordonaţa de urgenţă 114, cunoscută şi ca ordonanţa lăcomiei. Nu au fost date detalii după şedinţa de guvern care s-a încheiat târziu în noapte, însă premierul Ludovic Orban a vorbit la întâlnirea cu oamenii de afaceri despre articolele care vor fi eliminate:

Ludovic Orban

Toate aceste modificări vor fi discutate cu partenerii sociali, înainte de a fi promovate prin asumarea răspunderii, a mai spus prim ministrul.

%d blogeri au apreciat: