DE ACTUALITATE

Guvernul vrea un centru naţional de informaţii financiar-fiscale (audio)

Un prim pas urmează să fie făcut săptămâna viitoare

Împarte cu prietenii tăi

Guvernul vrea să creeze rapid un centru naţional de informaţii financiar fiscale, care să interconecteze toate bazele de date legate de fiscalitate.

Un prim pas urmează să fie făcut la şedinţa de guvern de săptămâna viitoare, când Ministerul de Finanţe şi ANAF, alături de STS, vor prezenta un memorandum privind crearea acestui sistem, a explicat vineri, 7 iulie, şeful ANAF, Bogdan Stan, după o întâlnire de câteva ore cu premierul Mihai Tudose.

Sistemul informatic ar urma să-i ajute pe inspectorii fiscali să urmărească mai bine activitatea firmelor şi vine şi în contextul în care toate bazele de date fiscale din Uniunea Europeană ar urma să fie conectate pentru a împiedica marile companii să-şi transfere profitul în state cu o impozitare mai permisivă.

La conferinţa de presă, şeful ANAF a recunoscut că încasările la buget sunt de doar 98,64% din ceea ce prognozase Ministerul de Finanţe, cu o scădere pe partea de accize şi cea a impozitului pe profit, însă pentru aceste nerealizări nu ar fi numai Fiscul de vină:


Şeful ANAF a mai declarat că nu i-a cerut nimeni demisia. De altfel el a menţionat că faţă de primele luni din 2016 încasările au fost cu 4 miliarde de lei mai mari.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Vremea, astăzi, în Oltenia (audio)

ITU va depăși pragul critic

Închide