DE ACTUALITATE

Hacker valcean condamnat in Franta, depistat in Rm. Valcea!

Un „hacker” din Călimănești, dat în urmărire de autoritățile franceze, a fost prins de polițiștii vâlceni.

Împarte cu prietenii tăi

Un „hacker” din Călimănești, dat în urmărire de autoritățile franceze, a fost prins de polițiștii vâlceni.

„Un bărbat pe numele căruia autoritățile franceze au emis un mandat european de arestare, pentru comiterea mai multor infracțiuni informatice, a fost depistat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională al Poliției Române. Astfel, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au depistat, pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, un bărbat de 29 de ani, din orașul Călimănești, care era urmărit internațional. Pe numele acestuia, autoritățile judiciare franceze au emis un mandat european de arestare, fiind condamnat la 1 an și 6 luni închisoare pentru comiterea mai multor infracțiuni de fraudă informatică, comise pe teritoriul Franței la începutul anului 2012”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Alina Teodorescu.

Pentru depistarea celui în cauză, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională-Inspectoratul General al Poliției Române.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești care a dispus reținerea pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților Curții de Apel Pitești, pentru demararea procedurilor în vederea predării către autoritățile franceze.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Vrajitorul din Oz si Alba ca Zapada, pe scena Teatrului Colibri

Weekendul acesta, pe scena Fabricii de povești electroColibri!

Închide