DE ACTUALITATE

Harvey Weinstein a fost exclus din Academia americană de film

Producătorul este acuzat de hărțuire sexuală, agresiuni sau viol de aproximativ treizeci de femei. 

Împarte cu prietenii tăi
epa06254009 (FILE) - US producer Harvey Weinstein arrives for the Jury Cinecoles ceremony during the 13th annual Marrakech International Film Festival in Marrakech, Morocco, 06 December 2013 (reissued 09 October 2017). According to media reports on 09 October 2017, Hollywood producer Harvey Weinstein was fired from The Weinstein Company, which he co-founded, after additional information surfaced concerning his conduct amid accusations of decades of sexual harassment. EPA/GUILLAUME HORCAJUELO / POOL

Academia americană de film care acordă prestigioasele premii Oscar a decis sâmbătă să-l excludă pe producătorul Harvey Weinstein, acuzat de hărțuire sexuală, agresiuni sau viol de aproximativ treizeci de femei. 

Consiliul de conducere al Academiei de Arte și Științe Cinematografice, reunită de urgență, ”a votat (această decizie) mult peste majoritatea necesară de două treimi”, a anunțat instituția într-un comunicat.

”Nu numai că ne distanțăm de cineva care nu merită respectul colegilor săi, dar trimitem un mesaj pentru a spune că vremea ignoranței deliberate și a complicității rușinoase față de comportamente de agresiune sexuală și hărțuire la locul de muncă în industria noastră a luat sfârșit”, se spune în comunicat, citat de AFP.

Harvey Weinstein, care a fost mult timp atotputernic la Hollywood, se află în centrul unui amplu scandal de la apariția săptămâna trecută a unor anchete în The New Yorker și The New York Times ce au dezvăluit aceste acuzații în lanț despre agresiuni care datează din anii 1980.

Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Mira Sorvino, Lea Seydoux, Judith Godreche, Ashley Judd, Rosanna Arquette, printre multe altele, au rupt tăcerea privind un comportament care a dura de zeci de ani și părea cunoscut de aproape toată lumea la Hollywood, fără ca cineva să acționeze pentru a face să înceteze acțiunile celui pe care Meryl Streep îl supranumea cândva „Dumnezeu”.

„Ceea ce este în discuție aici este o problemă profund tulburătoare care nu are loc în societatea noastră”, a spus Academia. „Consiliul de conducere (al Academiei) continuă să lucreze pentru a stabili standarde etice de comportament pe care toți membrii Academiei vor trebui să le dea ca exemplu”.

Un reprezentant al lui Weinstein nu făcu niciun comentariu imediat după decizia Academiei, scrie Reuters, care adaugă că nu a reușit să confirme în mod independent niciuna dintre acuzații. Weinstein, în vârstă de 65 de ani, a negat că a avut relații sexuale fără consimțământ.

Harvey Weinstein și fratele său Bob au câștigat 81 de Oscaruri în cariera lor la Miramax și Weinstein Company (TWC), casa de producție pe care au fondat-o împreună, potrivit site-ului TWC.

Potrivit Variety și The Hollywood Reporter, un singur membru a fost expulzat în 90 de ani de existență a venerabilei instituții: Carmine Caridi, un actor care a făcut să circule copii confidențiale ale unor filme găsite online.

 

sursa: agerpres.ro 

 

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
15 Octombrie – Ziua mondială a spălatului pe mâini

Cum ne putem feri de cele mai multe boli? Spălându-ne pe mâini!

Închide