DE ACTUALITATE

Idee ingenioasa de post: conopida la cuptor cu masline, stafide si sofran!

Ingrediente necesare

50 de minute, 2-4 portii

  • 1 conopida
  • 1 ceapa rosie
  • 100g masline, cantarite dupa ce samburii au fost scosi (alege-le pe cele mai bune pe care le gasesti, poti incerca cu masline verzi sau kalamata)
  • 100g stafide
  • 4-5 linguri de ulei de masline
  • 2 frunze de dafin
  • 1 lingurita de fire de sofran
  • 1 mana de frunze de patrunjel, tocate

Cum sa prepari mancarea de conopida cu masline, stafide si sofran

Incinge cuptorul la 200°C. Pune firele de sofran intr-o ceasca si toarna deasupra 70ml de apa fierbinte, apoi lasa-le la infuzat cateva minute, cat timp pregatesti restul ingredientelor.

Taie conopida in florete, ceapa in felii subtiri si maslinele in jumatati. Daca stafidele sunt foarte uscate, inmoaie-le in apa fierbinte cateva minute.

Toarna apa cu sofran intr-un bol incapator si adauga restul de ingrediente: conopida, ceapa, maslinele, stafidele, uleiul de masline si frunzele de dafin. Amesteca bine.

Transfera-le apoi intr-o tava incapatoare si da-le la cuptorul incins timp de 40-50 de minute (la jumatatea timpului scoate tava si amesteca/intoarce ingredientele, apoi da-o din nou la cuptor).

Dupa ce conopida e coapta (vrei ca textura sa ramana putin ferma, nu o lasa in cuptor pana se inmoaie de tot), scoate tava si lasa-o sa se raceasca putin inainte de a presara deasupra frunzele de patrunjel, sare si piper proaspat rasnit.

sursa: www.mazilique.ro

%d blogeri au apreciat: